Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit.

  • 400 g zahar
  • 275 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt(sau margarina Rama)
  • 350 g faina
  • 5 oua proaspete de gaina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • o priza sare.

Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei. Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata.

Citește mai departe: Negresa cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua proaspete de gaina Golden Galina
  • 300 ml lapte
  • 300 ml suc de portocale
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~ 400 g faina
  • esenta de vanilie

Punem faina intr-un castron si turnam deasupra laptele si sucul de portocale, amestecand continuu cu un tel sau cu mixerul.

Citește mai departe: Clatite cu suc de portocale

Ingredientele necesare:

  • 2 oua golden Galina
  • 250 ml lapte
  • 200 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilinat
  • doua linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • un varf de sare
  • ulei

Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita.

Citește mai departe: Clatite americane