Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit.

  • 400 g zahar
  • 275 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt(sau margarina Rama)
  • 350 g faina
  • 5 oua proaspete de gaina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • o priza sare.

Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei. Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata.

Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 30-40 de minute.
Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.
Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.
Glazura:
In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa.

 

Tags: zahar, faina, zaharul, adauga, crema, amesteca, cacao, macinata