Ingredientele necesare:
Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita.
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul.
Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel. Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea. Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii. Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta. Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori.
Procedati la fel pentru fiecare clatita. Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri.