Ingrediente

  • 6 oua Golden Galina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • jumatate pahar ulei
  • un sfert de pahar cu apa minerala
  • arome
  • cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • unt sau margarina Rama pentru uns tavile
  • Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml)

Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml).

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.

Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min.

Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.
Se serveste cald sau rece.


Tags: zahar, cana, masura, jumatate, plic, margarina, rama, mere