Ouale contin mai multe substante nutritive importante:
Colina - deosebit de importanta pentru functionarea creierului și pentru sănătate. Galbenusul de ou este cea mai bogata forma de colină. (Mai mult de 90% dintre americani au un deficit de colină. Acesta este un motiv de îngrijorare pentru femeia gravida, deoarece este necesara colina pentru dezvoltare la fat a creierului si a memoriei.)
Seleniu - Un mineral care este un antioxidant puternic, și de care trupurile noastre au nevoie pentru un sistem imunitar puternic.
Acidul folic - Ajuta la prevenirea malformatii congenitale.
Alte vitamine B - Convertesc alimentele pe care le mancam in energie.
Luteina - Găsita în gălbenuș, protejeaza impotriva imbatranirii si de cataracta.
Vitamina A - Importantă pentru vederea in noapte, pentru o piele sănătoasă și pentru țesutul osos.
Vitamina E - Previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidarii lipidelor (grăsimi) și formarea de radicali liberi (ajută la prevenirea cancerului).
Important de stiut este ca primavara, ouale au cea mai mare valoare nutritiva din toata perioada anului.